Vesti

09. 12. 2022.

Prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju – CFMC|2022 (Contemporary Financial Management Conference)

Uspešno otvorena prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju – CFMC|2022 (Contemporary Financial Management Conference)

Otvorena je prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju – CFMC|2022 (Contemporary Financial Management Conference) u sredu 7.12.2022. godine u Zgradi rektorata, u organizaciji Univerziteta u Beogradu. Konferencija će trajati do 10. decembra, sa predavanjima, panelima, radionicama i događajima zajednički organizovanim u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Prisutne goste su ispred Univerziteta pozdravile prorektorka za finansije, dr Zorica Vujić, kao i dr Slađana Benković, redovni profesor i šef Katedre za finansijski menadžment i računovodstvo Fakulteta organizacionih nauka i predsednica Programskog odbora CFMC|2022 konferencije. Takođe, prisutne goste su pozdravili predsednici Organizacionig odbora, dr Veljko Dmitrović i dr Miloš Milosavljević, profesori Katedre za finansijski menadžment i računovodstvo Fakulteta organizacionih nauka. Na svečanom otvaranju konferencije obratili su se i Milan Martin Cvikl, viceguverner Banke Slovenije, Jove Tapiador, poverenik i bivši predsednik Fintech Philippines asocijacije, i Đuzepe Grosi, potpredsednik CIGAR mreže i profesor na Univerzitetu Nord u Norveškoj, a nastupio je i hor Fakulteta organizacionih nauka - Polifon.

Prvi dan konferencije organizovan je na Fakultetu organizaionih nauka. Sjajni radovi su prezentovani od strane učesnika na mnogobrojne teme u oblasti računovodstva, revizije, menadžmenta performansi, korporativnih finansija, fiskalne politike, i upravljanja prihodima. Prvi dan su obeležile radionica I dve panel diskusije u kojima su učešće uzeli eminenti stručnjaci u oblasti finansija. U okviru panela How to prepare a paper for a prestigious journal svoj doprinos dali su veoma cenjeni profesori i editori prestižnih časopisa. Panel pod nazivom Future trends on the horizon and open issues in banking vodio je gospodin Gonzalo Gasos iz Evropske bankarske federacije, a sjajni govornici u okviru panela su dali inovativan i zanimljiv pogled na trendove i razvoj bankarskog sektora u Srbiji i svetu.

Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija PEPSICO. Sponzori konferencije su kompanije NLB Komercijalna banka, Evropska Investiciona Banka, Udruženje banaka Srbije, Coca-Cola Hellenic, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Mercator S, Galens Invest, Senzal Capital, ACB d.o.o. – društvo za posredovanje u osiguranju, Wiener Stadtische osiguranje. Medijski partneri događaja su Bloomberg Adria i Kulturifik agencija za konstalting, produkciju i Pr. Partneri konferencije, koji su pružili podršku, su Udruženje sertifikovanih istražitelja prevara Srbije (ACFE Srbija), Hotel Majestic, Foto Sale i Belgrade Insider.

Jedan od ciljeva konferencije je saradnja Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog fakulteta i Pravnog fakulteta, kao i to da ovaj događaj postane mesto okupljanja uticajnih ljudi iz sveta finansija svake naredne dve godine.

Svim učesnicima želimo lepe i uspešne dane u nastavku konferencije, i nezaboravan provod u Beogradu, a čitavom organizacionom timu čestitamo na efikasnosti, požrtvovanosti i profesionalizmu.