Vesti

14. 06. 2023.

[OFM] VAŽNO - Informacije o polaganju ispita u ispitnim rokovima

Smer: MENADŽMENT

U nastavku su izložene najvažnije informacije u vezi sa pravilima i organizacijom ispita iz predmeta OSNOVE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA u narednim ispitnim rokovima. Molimo vas da ih pažljivo pročitate i uvažite kako biste uspešno ispunili sve ispitne obaveze, a mi na najbolji mogući način organizovali polaganja. 

PISMENI ISPIT - prijave i rasporedi

U zvaničnim rasporedima ispita je definisan jedan dan za organizaciju pismenog ispita, kada se polažu sva tri testa. Mogućnost izlaska na pismeni ispit imaju isključivo studenti koji su prijavili ispit preko e-studenta. Osim toga, u svakom ispitnom roku je OBAVEZNA PRIJAVA putem forme na predmetnom sajtu. Prijava će biti otvorena 3-4 dana pre pismenog ispita, o čemu ćete biti blagovremeno obaveštavani i putem predmetnog kanala na MS Teams-u. Studenti koji ne prijave izlazak preko pomenute forme moći će da polažu ispit SAMO ako preostane slobodno mesto u salama. Molimo vas da uvažite ovaj apel i pomognete nam da uspešno organizujemo polaganja, te da ne šaljete naknadne molbe, jer na njih neće biti odgovoreno. 

PISMENI ISPIT - poništavanje položenih delova

Ako niste zadovoljni ostvarenim brojem bodova na nekom od delova pismenog ispita, možete pokušati da popravite rezultat u narednim rokovima. Prethodno ostvareni rezultat se automatski briše ponovnim izlaskom na polaganje (ne briše se ako prijavite izlazak a ne izađete) i nema potrebe da se posebno javljate. 

Delovi pismenog ispita, odnosno testovi 1, 2 i 3, nisu međusobno uslovljeni

Pitanja u vezi organizacije ispita (prijave, rasporedi, objavljeni rezultati, uvid u radove i slično) uputiti isključivo mejlom Nemanji Milanoviću (nemanja.milanovic@fon.bg.ac.rs). Molimo vas da u naslovu mejla (Subject) obavezno stavite oznaku OFM. 

Važno: položeni delovi pismenog ispita važe do kraja školske godine (oktobar 2023.). 

UVID U RADOVE

Uvid u radove se organizuje za Test iz finansijske analize. Uz objavljivanje rezultata dobićete informaciju o terminu uvida. Uvid je moguće izvršiti isključivo lično i u definisanom terminu. Ne postoji mogućnost naknadnog uvida ili uvida putem MS Teams-a.

USMENI ISPIT

Usmeni ispit je OBAVEZAN poslednji korak za sve studente. Mogućnost izlaska na usmeni ispit imaju studenti koji su položili sve delove pismenog ispita u kolokvijumskim nedeljama i/ili ispitnim rokovima, zaključno sa oktobarskim rokom 2023. godine (Test 1 - min. 10, Test 2 - min. 15, Test 3 - min. 15 bodova). Nakon položenog pismenog ispita, na usmeni ispit možete izaći u tom ili u bilo kojem narednom ispitnom roku. 

Ako ne uspete da položite usmeni ispit, pismeni deo ispita se ne poništava, odnosno možete da pokušate ponovo u nekom od narednih rokova. Na usmeni ispit je neophodno poneti indeks i pridržavati se Kodeksa za studente.

Hvala mnogo na pomoći i dosadašnjoj saradnji. Srećno u narednim rokovima.